Sculpture

Een sculpture is een beeldhouwwerk dat gemaakt is door een beeldhouwer. Een sculpture wordt gekenmerkt door het feit dat er materiaal wordt weggehaald. De beeldhouwer begint dus met een groot blok natuursteen, hout, kunststof, beton of ander materiaal. Door hieruit stukken weg te schrapen, ontstaat er een figuur. Hiermee kan een kunstenaar allerlei sculpturen maken. Een voorbeeld van kunstwerken die als sculpturen gemaakt zijn, zijn de beelden in het Vigeland park. Dit is een park in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, waar honderden lichamen te zien zijn. Al deze lichamen zijn gemaakt uit blokken, waar materiaal vanaf geschraapt is. Hierdoor zijn er mega realistische lichamen ontstaan.

Sculpture laten ontwerpen

In Rotterdam kan je je eigen sculpture laten ontwerpen bij sculpture Rotterdam. Een sculpture kan je laten maken van alles wat je wil. Zo kan je een sculpture laten maken van een persoon die je graag ziet of zag. Een beeldhouwer kan deze persoon erg realistisch namaken en zo voor altijd laten vereeuwigen. Ook kan je een sculpture van een dier laten maken. Dit zou een interessant pronkstuk in je tuin of woonkamer kunnen zijn. Een sculpture valt namelijk hartstikke op en dieren zijn erg geliefd. Zeker is het dus dat je hier leuke opmerkingen over zult krijgen. Daarnaast kun je ook een sculpture laten ontwerpen als kunst. Dit kan iets realistisch zijn, maar ook iets wat tot de verbeelding doet spreken. Zo’n sculpture kan dan praktisch zijn, maar kan ook een diepliggend verhaal bevatten. Het is een vorm van kunst en kan dus alles worden wat jij maar wenst.

Waar kan je een sculpture voor gebruiken?

Een sculpture kan als eerste dienen voor bij jou thuis. Hier kan het als pronkstuk staan om iets te vereeuwigen wat jij geweldig vindt. Ook kan het dienen als kunstobject, die bezoekers versteld kan laten staan. Ook kan je een sculpture laten ontwerpen voor op een evenement. Een evenement wordt namelijk vaak georganiseerd voor een bepaald doel. Met een sculpture kan je dit doel nog eens extra kracht bijzetten. Een diepliggend verhaal achter deze kunst kan de bezoeker extra in het doel laten inleven. Daarnaast kun je sculpturen vaak op kunstbeurzen vinden, omdat het een vorm van kunst is. Bij tentoonstellingen en andere exposities is er dus een grote kans dat je sculpturen zult tegenkomen. Ze vallen ook altijd erg op, omdat het echt originele werken zijn die in 3D te zien zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *