Krullen kapper Rotterdam

Krullen kapper Rotterdam is bij uitstek de beste plek voor jouw krullen. Ondanks veel kapsalons tot nu toe krullen nog knippen met dezelfde techniek waarop stijl haar wordt geknipt biedt een krullen kapper een nieuwe techniek die speciaal is ontworpen voor krullen. Het is natuurlijk bekend dat krullend haar anders is dat stijl haar. Wanneer het haar opdroogt zal het haar korter zijn en anders vallen. Daarom is het belangrijk om iedere pluk, iedere krul, op een andere manier te knippen. Dit zorgt ervoor dat elke krul op de beste manier uitkomt in jouw kapsel.

Kniptechniek bij krullen kapsalon

Er bestaan verschillende technieken om haar te knippen, zo kun je het haar nat, vochtig of droog knippen. Met krullen is het belangrijk om het haar droog te zien en knippen, dit wordt gedaan met krullen kniptechniek: de Devacut. Om te zorgen dat elke krul zo goed mogelijk eruit komt te zien wanneer het haar in model is gebracht bestudeert een kapper eerst het kapsel. Daarna zal de krullen kapper kijken hoe iedere krul zich individueel in het haar gedraagt. Omdat iedere krul uniek is worden de plukken ook speciaal geknipt. De ene pluk zal korter zijn dan de ander bij nat haar. Maar wanneer het haar opdroogt zullen de krullen beter uitkomen dan wanneer de kapper het knipt zoals stijl haar. Ook werkt de krullen kniptechniek beter dan bijvoorbeeld laagjes. Het haar krijgt meer volume en komt beter tot zijn recht. Ieder type krul verdient unieke aandacht, en omdat er veel soorten structuren krullen bestaan zijn krullen kapsalons een must.

Verschillende typen krullen

Net als andere haarstructuren bestaan krullen er in alle soorten en maten. Van golven tot kroeshaar. Het is van belang bij krullen kappers om elke type krul anders te behandelen en verzorgen. Hoe fijner de krul hoe meer structuur gevende producten je kunt gebruiken zoals haarmousse. Maar als je het hebt over stevige en vastere krullen dan zijn juist hydraterende producten handig. Om te laten zien dat er veel variatie bestaat in krullen staan hieronder verschillende categorie├źn weergegeven om jouw krullen mee te vergelijken.

  • Type 1a, 1b, en 1c houden in dat het haar stijl is.
  • Type 2a, 2b, en 2c worden geassocieerd met golvend haar of licht krullend haar.
  • Type 3a en 3b spreken over losse krullen tot en met pijpenkrullen.
  • Type 4a en 4b bevatten vooral kinky haar, beter bekend als kroeshaar. Deze structuur heeft kleine vaste krullen vaak in de vorm van een Z.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *