CV installateur Rotterdam

Je hebt misschien pas een huis gekocht en wil graag onderhoud laten plegen aan jouw verwarmingssysteem. Of misschien is he verwarmingssysteem al wat verouderd en zou je graag de mogelijkheden met betrekking tot een nieuwe CV ketel willen weten. Dit kunnen allemaal reden zijn om op zoek te gaan naar een erkende CV installateur. Het onderhoud aan een CV ketel of het plaatsen van een nieuwe CV ketel is namelijk niet iets wat je zomaar zelf kunt doen. Hier komt namelijk heel wat bij kijken. Wanneer je geen kennis van zaken hebt met betrekking tot verwarmingssystemen kun je op zoek gaan naar een geschikte CV installateur. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een CV installateur in Rotterdam.

CV ketels

Tegenwoordig kunnen we eigenlijk niet meer zonder een CV ketel. Wanneer we gaan douchen willen we graag gebruik kunnen maken van warm water. Ook wanneer we de afwas doen willen we niet eerst water hoeven koken, maar direct gebruik maken van warm water. Om dit te kunnen doen is een CV ketel van belang. Ook willen we er tijdens de wintermaanden graag warmpjes bij zitten. Niet iedereen heeft een openhaard in zijn of haar woning waarmee je jouw woning warm kunt stoken. Ook hiervoor heb je dan een CV ketel nodig. Er zijn verschillende soorten CV ketels op de markt verkrijgbaar. Wanneer je over een woning beschikt met twee badkamers, zal je een CV ketel nodig hebben die meer capaciteit heeft dan een CV ketel die vaak gebruik wordt in een standaard rijtjeswoning. Tevens kun je kiezen uit een combiketel en een soloketel. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de verschillen tussen deze twee soorten CV ketels.

Een combiketel of een soloketel

Er bestaat een groot verschil tussen een combiketel of een soloketel. Een soloketel regelt alleen de verwarming van jouw woning terwijl een combiketel er ook voor zorgt dat je over warm water beschikt. Wanneer je kiest voor een soloketel, zal je wanneer ook gebruik wilt kunnen maken van warm water, ook een externe boiler moeten laten plaatsen. In zo’n boiler wordt dan water opgeslagen wat op temperatuur wordt gebracht op het moment dat je gebruik wil maken van warm water. Ook kun je kiezen uit een ketel met of zonder voorraadvat. Een ketel zonder voorraadvat is energiezuiniger. Zo’n voorraadvat slaat water op en zorgt ervoor dat het water op temperatuur wordt gehouden. Wanneer je kiest voor een ketel met een voorraadvat, zal de ketel wel meer energie verbruiken. Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, kun je tevens een warmtepomp aan laten sluiten op jouw CV ketel indien de ketel hier geschikt voor is. Door zo’n warmtepomp te gebruiken zal je jaarlijks een hoop besparen op je stookkosten. Wanneer je huidige CV ketel onderhoud nodig heeft, of wanneer je op zoek bent naar een nieuwe, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een erkende CV installateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *