Klaplagers

Veel bedrijven maken tijdens de productie die gemaakt wordt gebruik van machines. Het is belangrijk dat deze machines optimaal functioneren. Wanneer dit namelijk niet het geval is, kan het zijn dat er minder productie gedraaid wordt, of erger nog, dat er een bedrijfsongeval ontstaan. Lagering is dan ook een belangrijk proces bij iedere machine. Hiervoor moeten producten gebruikt worden van goede en sterke kwaliteit. Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van machines die worden ingezet voor het opwikkelen of afwikkelen van producten. Om ervoor te zorgen dat zo’n machine deze werkzaamheden uit kan voeren wordt er gebruik gemaakt van wikkelassen. Deze wikkelassen worden ook wel klaplagers genoemd.

Onderhoud aan machines

Machines hebben regelmatig onderhoud nodig. Niet alleen om de kwaliteit van machine optimaal te houden, maar ook om te zorgen dat de machines veilig zijn om te gebruiken. Het is dan ook noodzakelijk dat er regelmatig bepaalde onderdelen van een machine worden vervangen. Wanneer een machine wordt gebruikt voor het opwikkelen of afwikkelen van producten, zullen de klaplagers regelmatig vervangen moeten worden. Een klaplager kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een goede handwielbeveiliging van een machine, of op de veiligheidsklemmen van een machine. Het is dan ook belangrijk dat de staat van deze klaplagers regelmatig gecontroleerd wordt, en dat indien dit nodig is, deze klaplagers worden vervangen. Bij veel bedrijven worden machines gebruikt, maar wordt het onderhoud van deze machines uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Dit omdat het desbetreffende bedrijf gespecialiseerd is in andere zaken, maar niet in het onderhouden of repareren van machines. Sommige grote bedrijven hebben zelf een aantal onderhoudsmonteurs in dienst. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan grote fabrieken en dergelijke. Het uitbesteden van het onderhoud aan machines door de kleinere bedrijven heeft een aantal voordelen.

De voordelen van het uitbesteden van onderhoud aan machines

Wanneer je als bedrijf het onderhoud aan de machines uitbesteedt aan gespecialiseerd bedrijf, kun je er vanuit gaan dat dit onderhoud goed gebeurd. En dat de medewerkers die in dienst zijn van jouw bedrijf deze machines veilig kunnen gebruiken. Het uitbesteden van het onderhoud heeft ook nog andere voordelen. Vaak heb je een vast aanspreekpunt. Wanneer er dan bijvoorbeeld een storing optreedt aan een van de machines, is één telefoontje vaak genoeg. Er zal dan zo snel mogelijk een monteur langs komen om de storing te verhelpen. Dit geldt overigens niet alleen voor storingen, maar vaak ook voor reparaties. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de klaplager van een machine kapot is. Hierdoor kun je de werkzaamheden snel weer hervatten zodat je productie kunt blijven maken. Ook hoef je jezelf niet druk te maken over het feit of het onderhoud wel tijdig uitgevoerd wordt, en of de juiste onderdelen wel op tijd binnen zijn. Dit zijn allemaal zaken die zo’n bedrijf wat gespecialiseerd is in machineonderhoud op zich nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *